За мен

Роден съм през 1968 година в Благоевград. Завършил съм Езиковата гимназия в този град, а след това и Американския Университет в България. Имам и магистърски степени по Английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“ и по Бизнес администрация от INSEAD, Франция. От 2000 година живея в Австрия, където работя и преподавам в областта на маркетинга и стратегията. Семеен съм и имам две дъщери.

Любимото ми занимание е да наблюдавам света около мен и да анализирам взаимовръзките между явленията в него, както и защо се случват нещата. Особено са ми интересни отношенията между хората и действията им.

За писането

Писането е естествено продължение на начина, по който мисля. Мисля, че има няколко необходими елемента, за да стане една книга истински добра. Първият е историята. Да пишеш, без да разкажеш нещо на читателя си, е все едно да го използваш за безплатен психолог. Има много книги, които са написани чудесно,но не остават в съзнанието ни, защото стилът им не е подкрепен от структурирана история зад тях. Вторият е провокацията към читателя да използва въображението си и да научи нещо ново за себе си и за света. Книга, от която не научаваш нищо, е просто дъвка за мозъка. Третият е многостранността. Животът е комплексен и многопластов. Добрата книга трябва да изследва тези пластове и да ги свързва в единно цяло.

Разбира се, стилът също е изключително важен. Всяка дума трябва да е на мястото си и да допринася за общата картина.

Любими автори

Чета автори от най-различни стилове на английски и български. Голям фен съм на френската литературна школа в лицето на Ги дьо Мопасан, Проспер Мериме и Александър Дюма. Други писатели, които обожавам да чета, са Илф и Петров, Робърт Шекли, Бил Брайсън, Ярослав Хашек, Фредрик Форсайт, Борис Акунин… От българските писатели бих споменал Димитър Димов и Свобода Бъчварова. Любимите ми поети са Пърси Биш Шели, Франсоа Вийон, Пейо Яворов.