ЕДНА НЕОБИКНОВЕНА ЖЕНА

ЕДНА УНИКАЛНА МОНЕТА

МНОГО ПРОМЕНЕНИ СЪДБИ

През 2012 година иманяри се натъкват на сензационна находка близо до Благоевград – гробницата на  почти неизвестната на историците императрица на Рим Корнелия Супера. Намереното при останките ѝ ще преплете в сложна схема съдбите на хора от различни държави и социални слоеве. Наследството на Корнелия е желано от американски милионери, английски лордове и местни мафиоти. В центъра на събитията е преподавателят от местен университет Алекс, чиято голяма страст са античните монети. В преследването на неизвестния досега ауреус, изсечен в името на императрицата, той ще трябва да зададе и много трудни въпроси на самия себе си.

След осемнайсет века забрава Корнелия все пак намира начин да разкаже своята история и да ни разкрие образа на една необикновена жена – интелигентна и с амбиция да промени историята. Заедно със съпруга си император Емилиан ще преминат всички фази на възхода и падението, за да потънат в мъглата на времето и накрая пак да излязат триумфално от нея. А разказът на Корнелия разтърсва разбирането ни за историята на Рим и на балканските му провинции през трети век от новата ера.

Монетна система на Римската империя Научете повече за римските монети как са били сечени монетите Монетосеченето през древността