Отзиви за книгите

Отзиви за ``Корнелия``

Отзивите на читателите за “Корнелия” в Goodreads можете да прочетете тук. Средната оценка на книгата към 1 декември 2020 е 4.83 от 5.


Прочетете и интервюто на Емил Ценов пред блога на българите в Австрия Melange Bulgaren, в което се говори за писането, историята, ролята на случайността и, разбира се, романа “Корнелия”.


На 29 ноември беше излъчено и интервю за Дарик Радио, можете да го чуете тук.


Ето и някои отзиви на читатели в Туитър:

 

Отзиви за ``Боговете на града``

На 30 юни 2018 книгата беше представена в уеб сайта на Дневник (можете да прочетете представянето тук).

Ето и някои отзиви за книгата на читатели в Goodreads:

“Страхотни разкази, умело описани от Емил, които те карат да изживееш историите. Лични фаворити – “Аве Мария” и “Между земята и небето”. Отдавна не съм се радвал така на български автор. Силно препоръчвам!” (Христо Иванов)

“Това е една от онези книги, които не можеш да оставиш, след като започнеш да я четеш. Много ми беше приятно да срещна познати места, може би и истории. Увлекателна, човечна и … с неочакван край.” (Мая Балабанска)

“Прекрасни кратки и многопластови разкази за “боговете” около нас. Героя може да си ти, човека до теб… Внимателен усет към детайла, без да се изпада в документалност, стилът е много увлекателен и се вижда желанието на автора да ни направи съпричастни с различни житейски истории. Добра “градска” книга.” (Панайот Панайотов)

“Вече си мислех, че няма да попадна на книга за съвременния градски човек. Всички 12 истории са много интересно поднесени, а краят е неочакван. Текстът е изчистен от излишни коментари, препратки, философски разсъждения и следва строго сюжетната линия. В същото време героите са плътни и истински, чувствителни и силни. Структурата на книгата също е изненадваща. Историите хем са отделни, всяка сама за себе си, хем са свързани по особен начин в последния разказ, което поне мен ме накара да се върна още веднъж към началото. Лек и увлекателен език, книгата се чете на един дъх и няма разказ, който да може да се остави по средата. (Виолета Петрова)

Можете да видите рейтинга на Боговете на града в Goodreads тук.

Книгата получи и много положителни рецензии от читателите в Туитър. Ето някои от тях: